رئیس کمیسیون بهبود و توسعه محیط کسب و کار اتاق بازرگانی اصفهان در هفتمین جلسه این کمیسیون گفت: با ایجاد شرکت های دانش بنیان و حمایت از استارتاپ ها رونق اقتصادی محقق خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان غلامرضا اخوان فرید، در این جلسه که در محل شرکت داروسازی رها با حضور مهندس محمدرضا بابایی برگزار شد، با بیان اینکه در شرایط موجود کشور بیش از هر زمان دیگر نیازمند بهبود و توسعه کسب و کار است، افزود: با وجود خیل عظیم قشر تحصیلکرده لازم است از نیروی انسانی به نحو مطلوب به منظور بالا بردن تولید داخلی و کاهش وابستگی به خارج کشور، بهره برداری شود.
وی دیوانسالاری اداری و قوانین و مقررات دست و پاگیر را یکی از مهم ترین مشکلات فعالان اقتصادی دانست و تصریح کرد: بروکراسی شدید اداری در اصفهان، سرمایه گریزی فعالان اقتصادی را در پی داشته در صورتیکه با کاهش مقررات دست و پاگیر می توان صاحبین کسب و کار را ترغیب نموده و آنها را وارد چرخه تولید کرد.
وی دیوانسالاری اداری و قوانین و مقررات دست و پاگیر را یکی از مهم ترین مشکلات فعالان اقتصادی دانست و تصریح کرد: بروکراسی شدید اداری در اصفهان، سرمایه گریزی فعالان اقتصادی را در پی داشته در صورتیکه با کاهش مقررات دست و پاگیر می توان صاحبین کسب و کار را ترغیب نموده و آنها را وارد چرخه تولید کرد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان همچنین بر لزوم توجه ویژه به صنایع کوچک و متوسط با حداقل آلایندگی تاکید نمود و گفت: تشریک مساعی و همفکری مسئولین استان می تواند اصفهان را در فراهم سازی زیرساخت های مورد نیاز سرمایه گذاری کمک کند. اخوان فرید با تاکید بر اینکه نباید از مسئولیت اجتماعی غافل شویم، نقش آفرینی در زمینه به حداقل رساندن آلایندگیهای محیطی و ایجاد محیطی سالم و رفاه و آسایش برای نسل های آینده را از وظایف مهم اقشار جامعه دانست.
وی در ادامه اجرایی شدن قانون توسعه و بهبود محیط کسب و کاررا حلال بسیاری از چالش های فعالان اقتصادی دانست و از تلاش اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی برای اجرایی شدن مواد این قانون خبر داد. اخوان فرید با اشاره به اینکه بانک جهانی در گزارش سهولت کسب و کار در سال 2020 ، 190 کشور را از لحاظ محیط مساعد برای کار و سرمایه گذاری پایش کرده است، افزود: در این پایش کشورهای نیوزلند، سنگاپور، دانمارک، هنگ کنگ، کره جنوبی، گرجستان، آمریکا، انگلیس و امارات جزو بهترین کشورها و سومالی، اریتره، ونزوئلا جزو بدترین کشورها اعلام شده اند.
اخوان فرید رتبه ایران را در این رتبه بندی در حالی 127 اعلام کرد که این رتبه در سال 2018، 124 و در سال 2019 معادل 128 بوده است . وی افزود: این بهبود نمره و رتبه ها به دلیل مجموع فعالیت هایی بوده که در زمینه تجارت فرامرزی ، بهبود رتبه نماگر دسترسی به برق ، بهبود رتبه نماگر حمایت از سرمایه گذاران خرد و بسته های حمایتی سازمان های اجرایی حاصل شده است.
در ادامه ابوالفضل اصلانی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ضمن تشریح اقتصاد دارو در جهان و ایران، ارزش بازار سلامت جهان در سال 2015 را در حالی حدود 8 هزار میلیارد دلار عنوان کرد که پیش بینی ها حاکی از رسیدن این رقم در سال 2020 به 1500 میلیارد دلار است.
وی ارزش بازار سلامت کشور در سال 2017 را حدود 35 میلیارد دلار، ارزش بازار دارو را حدود 2/4 میلیارد دلار و ارزش بازار تجهیزات پزشکی را نیز حدود 5/2 میلیارد دلار اعلام نمود.
اصلانی با بیان اینکه 97 درصد از داروی کشور تولید داخل است ، افزود: 3 درصد داروهای وارداتی که عمدتا مربوط به بیماریهای خاص هستند هزینه 3/1 میلیارد دلاری به کشور تحمیل می کنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی، اصفهان را با تولید بالغ بر 800 قلم دارو، سومین قطب تولید داروی کشور دانست و خواستار عزم جدی برای احداث شهرک دارویی در اصفهان شد.
اصلانی کمبود نقدینگی، خریدهای نقدی از شرکت های پخش دارو و تجهیزات ودیر کرد پرداخت مطالبات سازمان های بیمه گر خصوصا تامین اجتماعی را از مشکلات حوزه دارو و تجهیزات پزشکی مصرفی دانست.
مرتضی سامتی، عضو کمیسیون بهبود و توسعه محیط کسب و کار نیز در این جلسه به بررسی بودجه سال 99 پرداخت و محقق شدن یا نشدن اقلام بودجه را بررسی نمود. وی گفت: اگر دولت از طریق چاپ پول و اوراق مشارکت، همچنین استقراض از سیستم بانکی به جبران کسری بودجه بپردازد، در اینصورت این امر بازار ارز، طلا و احتمالا بازار سرمایه و مسکن را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی همچنین درخصوص نرخ ارز گفت: درصورت ادامه شرایط اقتصاد کشور، نرخ ارز در سال آینده از 14 هزار تومان بالاتر نخواهد رفت که البته عوامل زیادی در این امر موثر است.
سامتی با تاکید بر اینکه نرخ تورم 20 درصد در سال آینده اجتناب ناپذیر است، این نرخ در سال 99 را حدود 35 تا 40 درصد ارزیابی نمود.
منبع :اتاق بازرگانی